Samlingsplatsen för läsfrälsare

För snart ett år sedan träffade jag Anders & Anders, två  före detta kollegor från IT-företaget Axis Communications respektive e-boksföretaget Riidoo.
Ingen av oss visste vad vi skulle prata om, vi bara hade känslan av att vi ville göra något ihop, något som har med läsning att göra.

Amolib tog form. Det betyder ”älska böcker”.

I detta lägger vi inte bara läsning av böcker utan all form av läsning som befrämjar utveckling, kunskap, samhörighet, glädje och demokrati. Inbundna klassiker, artiklar, romaner, sagor,  e-böcker, ljudböcker, interaktiva böcker, serier….

Vi tror särskilt på ”fri läsning” som trollbinder och ger avkoppling, inte minst för barn och ungdomar.
På Amolib vill vi samla forskning kring läsning, debatter, booktrailers, boktips och appar som kan underlätta att hitta den perfekt matchade läsningen baserat på sinnesstämning, stundens önskemål och personlig smak.

Amolib är helt ideell. Till sajten välkomnar skolor, förlag, företag, beslutsfattare, kulturarbetare och andra som tror på läsning som välgörare. Kanske kan vi  tillsammans förbättra läskunnigheten i Sverige.
För varje individ som  för första gången  hittar ”rätt bok”  att läsa med Amolibs hjälp, har vi gjort en insats.

Det duger bra.

www.amolib.se